Dorpsbelangen West Betuwe gebied

SENIOREN MIDDAG VUREN

Dinsdag 19 oktober 2021 beleefde Vuren de eerste Senioren middag voor alle zeven ouderenorganisaties en verenigingen in het dorp, die georganiseerd werd door Mevrouw Heidemarie van Drunen, voorzitter van de Stichting Vuren Actief.

Seniorenfeest Vuren

Na vele malen uitstellen was het op 19 oktober dan zover dat er in Vuren het seniorenfeest gehouden konden worden. Afgevaardigden van verschillende verenigingen hadden het voortouw genomen om deze dag te organiseren.

Kernagenda Rumpt aangeboden aan de wethouder

Afgelopen zaterdag heeft wethouder van West Betuwe, Rutger van Stappershoef, de ‘Kernagenda Rumpt’ uit handen van Liesbeth Glänzer mogen ontvangen.

Wat een feest in Bibliotheek Geldermalsen

Een toffe opening door Wethouder Rutger van Stappershoef en de dansgroep van Dansstudio24 van Tessa van Dam.

B&W willen snel duidelijkheid rotonde

“We willen dit dossier nog voor de verkiezingen afsluiten. Er wordt al 25 jaar over deze kwestie gesproken. De inwoners hebben recht op duidelijkheid. Bovendien willen we de veiligheid daar optimaliseren. Het wordt tijd om er een klap op te geven”, zegt verkeerswethouder Ed Goossens.

Dorpsbelangen West Betuwe: ‘Eigen woningzoekenden eerst

De fractie van Dorpsbelangen in West Betuwe vindt dat woningzoekenden uit de eigen gemeente voorrang moeten krijgen bij toekenning nieuwbouwwoningen. Een motie die dit wil bevorderen werd donderdagavond aangenomen in de gemeenteraad.

Heesseltse Audiotour tot in de Eeuwigheid

Een dertigtal bewoners uit Heesselt en Varik verzamelde zich zaterdagochtend bij het plaatselijke kerkhof. Ze waren in afwachting van wethouder van Cultuur Rutger van Stappershoef die de audiotour over het kerkhof zou lanceren.

West Betuwe opent Omgevingsloket

Wethouders Ed Goossens en Sietske Klein-de Jong van West Betuwe hebben het officiële startsein gegeven van het Omgevingsloket.

Dat gebeurde tijdens een korte bijeenkomst bij de ingang van de publieke balie op de Van Dam van Isseltweg 4, naast het gemeentehuis dat binnenkort wordt verbouwd. Er waren toespraken van Karen Coesmans (gemeentesecretaris), Sander Theunissen (teamleider Publiek) en Erwin Donga (teamleider Ruimtelijke Ordening).

Privéles voor wethouder

Op woensdag 15 september was er een culturele markt voor alle basisscholen in de gemeente West Betuwe. De markt werd georganiseerd door Welzijn West Betuwe. Ook Jeugdcircus Pippin was aanwezig. Wethouder Van Stappershoef kreeg heuse privéles om de flowersticks en het jongleren onder de knie te krijgen. Hij bleek een natuurtalent.

Eerste paal geslagen voor De Weerdenberch

Op het Waardenburgse bedrijventerrein Slimwei ging vorige week, onder toeziend oog van wethouder Ed Goossens van de gemeente West Betuwe, de eerste paal van project De Weerdenberch de grond in.

Iedere WC telt, ook in West Betuwe

Donderdag 16 september ging de actie, ‘Iedere WC telt’ in de gemeente West Betuwe van start. De werkgroep die is geformeerd, onder leiding van Karel van Koppen, speelt in op twee doelstellingen van de gemeente West Betuwe. Die doelstellingen zijn een inclusieve samenleving en een gastvrije gemeente voor toerisme.

Lingelandje Deil feestelijk in gebruik genomen door wethouder Van Stappershoef

Vanuit een kano, via de houten steiger betrad wethouder Rutger van Stappershoef zaterdag 18 september in Deil een zeer zonnig Lingelandje. Hij werd opgewacht door een trotse groep inwoners die hem, hartelijk welkom heette. Lang werd er in het dorp gedroomd van een eigen plek, voor iedereen toegankelijk en rechtstreeks aan de rivier de Linge die het dorp zo bekend maakt. Een landje van en voor het dorp, om aan te recreëren en als plek om elkaar te ontmoeten.