Dorpsbelangen West Betuwe gebied

Rutger van Stappershoef lijsttrekker Dorpsbelangen West Betuwe

Rutger van Stappershoef voert bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 de kieslijst aan van Dorpsbelangen West Betuwe. Een drukbezochte Algemene Ledenvergadering koos unaniem voor Van Stappershoef als lijsttrekker en kandidaat-wethouder.

Van Stappershoef: ‘Geen massatoerisme in West Betuwe’

West Betuwe gaat zich nadrukkelijker profileren als de fruitgemeente van Nederland, maar die extra gebiedspromotie mag niet leiden tot massatoerisme.

Bezoek wethouder tijdens week van respect

Afgelopen woensdag is wethouder Rutger van Stappershoek op bezoek geweest in groep 8 van de Jan Harmenshof.

Dorpsbelangen: sneller meer woningbouw in alle dorpen

Dorpsbelangen wil meer middelen vrijmaken om sneller meer woningen te bouwen in alle dorpen in West Betuwe. Dat bleek dinsdag bij de behandeling van de gemeentelijke begroting. Fractievoorzitter Henk de Man van Dorpsbelangen: “We hebben onze inwoners beloofd in alle kernen te bouwen. Dit moeten we dan ook waarmaken. Of het nu gaat om grote projecten, gedragen door ontwikkelaars of kleine projecten”.

Dorpsbelangen: ‘Zorg voor invulling vacatures’

Het amendement van Dorpsbelangen om 750.000 euro te investeren voor invulling van de vacatures bij de gemeente West Betuwe. Het voorstel kreeg te weinig steun.

Kernagenda Geldermalsen ziet daglicht

Onder aanvoering van de gebiedsmakelaar Patricia Visée is door de mensen van Geldermalsen Samen Centraal het afgelopen jaar veel werk verzet om tot een kernagenda te komen voor hun dorp. De kerngroep die in 2020 werd opgericht, heeft eerst een peiling gehouden onder de inwoners wat de wensen zijn om Geldermalsen nog leefbaarder en aantrekkelijker te maken.

Cultuur Magazine voor alle basisscholen

Het nieuwe Cultuur Magazine, dat deze week op alle 33 basisscholen in de gemeente West Betuwe is bezorgd, geeft een geweldig inzicht van wat er zoal aan kunst en cultuur is in de gemeente.

Ophemert werkt aan een kernagenda

In het Kulturhuis in Ophemert werd donderdag een avond belegd waarin bezoekers met elkaar in gesprek gingen over de belangrijke thema’s voor het dorp. Dat gebeurde onder leiding van de Dorpstafel en medewerkers van de gemeente en vrijwilligers van andere organisaties.

Rapport Storten en tekorten

Op 26 oktober 2021 heeft de gemeenteraad het rapport ‘storten en tekorten’ besproken.
Zoals bekend is er m.b.t. de overdracht van de stortplaats Avri naar de Provincie in 2020 een tekort ontstaan van € 10 mio.

Wie verdient een jeugdlintje?

In West Betuwe zijn veel jongeren die zich vrijwillig en op een bijzondere manier inzetten voor de samenleving. Deze jongeren verdienen een jeugdlintje.

SENIOREN MIDDAG VUREN

Dinsdag 19 oktober 2021 beleefde Vuren de eerste Senioren middag voor alle zeven ouderenorganisaties en verenigingen in het dorp, die georganiseerd werd door Mevrouw Heidemarie van Drunen, voorzitter van de Stichting Vuren Actief.

Seniorenfeest Vuren

Na vele malen uitstellen was het op 19 oktober dan zover dat er in Vuren het seniorenfeest gehouden konden worden. Afgevaardigden van verschillende verenigingen hadden het voortouw genomen om deze dag te organiseren.