Dorpsbelangen West Betuwe gebied

Toeristisch West Betuwe wijst toeristen de weg naar de parels

Ondernemers in de sectoren recreatie, toerisme en cultuur binnen de gemeente West Betuwe heten toeristen van harte welkom met het waardebonnenboekje ‘Beleef het in West Betuwe’ en wijzen hen de weg naar de soms verborgen parels in West Betuwe.

FarmCamps opent nieuwe locatie op kaasboerderij De Buitenhoeve in Haaften

FarmCamps opende op zaterdag 1 mei een nieuwe locatie voor luxe logeren bij de boer op kaasboerderij de Buitenhoeve in het West Betuwse dorp Haaften. Daarmee komt de teller van het bedrijf op twintig ‘unieke locaties in Nederland’.

Onze voorzitter Gert Timmerman benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De voorzitter van Dorpsbelangen West Betuwe, de heer Gert Timmerman uit Buurmalsen is gisteren benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Namens alle leden en fractie van Dorpsbelangen West Betuwe is hij vanmiddag gefeliciteerd door Henk de Man en Klaartje de Heus.

Kernagenda

In alle 26 kernen in de gemeente West Betuwe maken we een kernagenda. Hierin staan aandachtspunten waaraan inwoners en gemeente samen werken voor een prettige leefomgeving. De kernagenda stellen inwoners samen met de gebiedsmakelaar op.

Luiers apart inzamelen wordt ‘fiasco’ en is te duur volgens critici, toch gaat het gebeuren in West Betuwe

Luiers worden per volgend jaar apart ingezameld in West Betuwe. Het wordt een fiasco, vreest een deel van de raad. De kosten, 7,17 euro per huishouden, vinden sommigen te hoog. Toch gaat het gebeuren, want een meerderheid is voorstander.

Wethouder Rutger van Stappershoef opent Bieb-hoek op Helicon MBO Geldermalsen

Wethouder Rutger van Stappershoef heeft donderdagochtend 1 april de nieuwe bieb-hoek in de aula van Helicon MBO Geldermalsen geopend.

Deze stimulerende leesplek is onderdeel van het leestraject ‘De Proeftuin’ dat Bibliotheek Rivierenland bij Helicon integreerde met als doel om taalontwikkeling bij mbo-studenten te stimuleren. De samenwerking verloopt succesvol. De belangstelling in lezen onder de studenten is flink gestegen.

Stichting Stroomhuis Neerijnen wint eerste Cultuurprijs West Betuwe

Wethouder Rutger van Stappershoef reikte vrijdag 12 maart de eerste Cultuurprijs West Betuwe en de Aanmoedigingsprijs Cultuurprijs West Betuwe uit. Uit achttien verschillende aanmeldingen werd Stichting Stroomhuis Neerijnen bekroond tot winnaar. Dit alles vond plaats in een unieke online uitreiking met een persoonlijke twist.

Evelien Coesmans voorleeskampioen regio West Betuwe

In de afgelopen weken hebben de regionale kwartfinales van de Nationale Voorleeswedstrijd weer plaatsgevonden. In de Regio West Betuwe streden 13 schoolkampioenen mee voor een plek in de halve finale. De jury benoemde Evelien Coesmans van basisschool CBS De Wegwijzer uit Heukelum tot kampioen in deze regio.

Nieuwe school Beesd mag andere niet duperen

Het is een goed idee sneller dan gepland te beginnen met de nieuwbouw van een gezamenlijk schoolgebouw voor de protestants-christelijke Lingelaar en de rooms-katholieke Sint Antonius in Beesd. Daarover is de gemeenteraad van West Betuwe het eens. De scholen gaan niet fuseren, maar willen wel samen in een modern en duurzaam pand.

RES, RAS, PLAS

Waterschap Rivierenlanden heeft de Watervisie 2050 opgesteld. Daarin wordt aangegeven dat onze regio zich moet voorbereiden op droogte en daling van het grondwaterpeil. We moeten er zoveel mogelijk voor zorgen dat dit voorkomen wordt.

Zonnepark aan de Ridderslag in Beesd

Gisterenavond is tijdens de oordeelsvormende vergadering gesproken over het initiatief om een zonnepark aan te leggen aan de Ridderslag in Beesd. Dit project, waarvoor een eerste aanvraag is ingediend in de voormalige gemeente Geldermalsen, voldoet in de ogen van Dorpsbelangen West Betuwe niet aan een tweetal criteria die zijn afgesproken in het Beleidsplan Zonneparken.

Gemeenteraad West Betuwe inzake Avri onderzoek

Raad stemt in met het onderzoek naar de overdracht van de Avri-stortplaats aan de provincie Gelderland.