Dorpsbelangen West Betuwe gebied

We willen maatwerk in de kernen

West Betuwe begint met het opstellen van een agenda voor elke kern. Daarvoor moeten inwoners, raadsleden en ambtenaren goed gaan samenwerken. En dat zal niet altijd van een leien dakje gaan.

Inloopavond in Haaften, 26 september
Dorpsbelangen gaat op bezoek bij de dorpen in West Betuwe. Op deze manier hopen we in contact te komen met alle inwoners van West Betuwe en te horen wat er speelt in hun fraaie dorpen of waar onze raadsleden tijden de huidige raadsperiode aandacht aan moeten schenken.
Dorpsbelangen blij met standpunt provincie

Dorpsbelangen is blij met het standpunt van de provincie om geen zonnepanelen op vruchtbare grond te zetten. Wij zijn sterk voorstander om eerst de daken te voorzien van zonnepanelen en niet onze landbouwgronden. Zie hiervoor ook het coalitieakkoord.

Klaartje de Heus 25 jaar in de politiek

Klaartje de Heus zit meer dan 25 jaar in de politiek. Toen Dorpsbelangen in 2001 werd opgericht door drie vrouwen, was Klaartje er al snel bij. Ze werd raadslid en fractievoorzitter. En, hoewel er in de tussenliggende jaren van alles is gebeurd, is er voor het oog niet zoveel veranderd.

Afscheid van Jan Maas

Jan Maas neemt afscheid van Dorpsbelangen. Hij was acht jaar lang onze secretaris. Hij stond voor Dorpsbelangen aan de wieg van ons duurzaamheidsdenken. Wat acht jaar geleden, midden in de crisis, niet voor mogelijk werd gehouden, is nu toch een feit: iedereen, en daarmee bedoelen we ook de bedrijven, moet meedoen aan de energietransitie.

Provincialeweg N848 krijgt in 2021 lang gewenste rotonde
De provincialeweg N848 tussen Vuren en Leerdam krijgt in 2021 een, door velen lang gewenste, rotonde. Dat bevestigt de provincie Gelderland dinsdagmiddag 16 juni aan 112-Glasstad.nl.