Dorpsbelangen West Betuwe gebied

Snel duidelijkheid voor Hellouw

Op korte termijn komt het college van B&W met nieuws over de verkeerssituatie bij Hellouw. Dat beloofde verkeerswethouder Ed Goossens van West Betuwe donderdag tijdens de behandeling van de Perspectiefnota.

Kermis weer van start in West Betuwe

Na een eerste halfjaar waarbij geen enkele activiteit mogelijk was voor de kermis is het door een nauwe samenwerking tussen Dorpsbelangen West Betuwe, de familie Eckelboom en de afdeling Vergunningen van de Gemeente West Betuwe wederom gelukt binnen alle geldende regels met betrekking tot COVID-19 de kermis te organiseren in Geldermalen en Beesd.

Dorpsbelangen West Betuwe Algemene beschouwingen perspectiefnota 2021

Fractievoorzitter Henk de Man heeft de Algemene beschouwingen vanuit Dorpsbelangen West Betuwe voor het komende jaar en zeker ook de komende jaren ingebracht tijdens de Gemeenteraadsvergadering van 8 juli 2021 over de jaarstukken, eerste bestuursrapportage 2021 en Perspectiefnota 2022.

West Betuwe: vrijwilligers steunen

West Betuwe heeft een bruisend verenigingsleven. Het wordt lastiger vrijwilligers te vinden en lang te binden aan een vereniging. Het college van B&W heeft een vrijwilligersprogramma gemaakt om vrijwilligers te gaan ondersteunen.

Oplossing voor dijk Ophemert lijkt nabij: ‘Toezeggingen mensen langs dijk moet verwerkt worden’

Op verzoek van Dorpsbelangen is dit agendapunt niet behandeld en doorgeschoven naar de raadsvergadering van september. Dit geeft inwoners de kans om in gesprek te gaan met gemeente en waterschap om tot een oplossing te komen.

Opening speeltuin de Bloesemgaard

Zaterdag 26 juni heeft wethouder Van Stappershoef speeltuin de Bloesemgaard aan de Lindelaan in Meteren geopend.

Agrarische grond in Asperen verandert in publiek toegankelijk bos

Zoals wij hier al enige maanden geleden aangegeven hebben is dit een unieke kans om aan verschillende doelen vorm te geven. Zie hiervoor "Res, Ras, Plas." Ook geeft deze locatie een unieke mogelijkheid om natuurbegraven binnen onze gemeente mogelijk te maken. Ook hier zullen wij ons hard voor maken.

Geen evenementen in West Betuwe

Als het aan de gemeente ligt wordt het een rustig tweede deel van 2021 met weinig evenementen en leuke festiviteiten voor onze inwoners. Vraag je nu een vergunning aan voor een evenement dan kun je op zijn vroegst in augustus aan de gang (als je in de meest positieve categorie van 8 weken valt weliswaar).

Léon van Dun waarschuwt met een lied van Drs. P.

Tijdens de gemeenteraad gebruikte Léon van Dun, raadslid van Dorpsbelangen, afgelopen woensdag de tekst van Drs. P. uit het lied De Dodenrit/Trojka: “We zijn op weg naar Omsk, maar de weg daarheen is lang. En daarom vullen wij de tijd met feestelijk gezang Intussen gaat zich iets bewegen in de achtergrond: Iets donkers en iets talrijks, en het lijkt me ongezond.” De reden waarom hij deze metafoor gebruikt is om te waarschuwen voor naderend financieel onheil binnen onze gemeente maar ook het landelijk probleem van tekorten op de begroting bij zo'n beetje alle gemeenten.

Toeristisch West Betuwe wijst toeristen de weg naar de parels

Ondernemers in de sectoren recreatie, toerisme en cultuur binnen de gemeente West Betuwe heten toeristen van harte welkom met het waardebonnenboekje ‘Beleef het in West Betuwe’ en wijzen hen de weg naar de soms verborgen parels in West Betuwe.

FarmCamps opent nieuwe locatie op kaasboerderij De Buitenhoeve in Haaften

FarmCamps opende op zaterdag 1 mei een nieuwe locatie voor luxe logeren bij de boer op kaasboerderij de Buitenhoeve in het West Betuwse dorp Haaften. Daarmee komt de teller van het bedrijf op twintig ‘unieke locaties in Nederland’.

Onze voorzitter Gert Timmerman benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De voorzitter van Dorpsbelangen West Betuwe, de heer Gert Timmerman uit Buurmalsen is gisteren benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Namens alle leden en fractie van Dorpsbelangen West Betuwe is hij vanmiddag gefeliciteerd door Henk de Man en Klaartje de Heus.