Dorpsbelangen West Betuwe gebied

Stemverklaring Dorpsbelangen kredietaanvraag (T)huisvesting

Voor ons ligt het voorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet van 12,8 miljoen voor de verbouw van het gemeentehuis.
Dorpsbelangen West Betuwe heeft, zoals bekend , exact een jaar geleden tegengestemd op het toen voorliggende raadsvoorstel ten aanzien van dit project.

Kerststukje aan de ouderen van Hellouw

Als vervolg op de stamppotactie die vanuit het Dorpshuis De Biskamp aan begin van de Coronacrisis was georganiseerd in samenwerking Buffetto catering, werden er in Hellouw kerststukjes gemaakt door vrijwilligers van het dorpshuis. Het was een paar dagen flink doorklussen maar net op tijd waren de ruim 80 kerststukjes klaar.

Cultuur en kunst in de gemeente West Betuwe verdienen prijs

Wethouder Rutger van Stappershoef reikt vrijdag 29 januari de Cultuurprijs West Betuwe uit. De prijs is een erkenning voor cultuur- en kunstinitiatieven in West Betuwe, die hebben plaatsgevonden in 2019 of in 2020. Vanaf nu kunnen alle inwoners een initiatief uit de gemeente aanmelden.

Zeg het met bloembollen: Enspijkenaren zetten hun dorp in bloei

Het dorp Enspijk moet het stellen zonder school en winkels, maar de 570 inwoners zetten zich massaal in om de leefbaarheid in het dorp te ondersteunen. Precies een jaar geleden startte het project ’Bloemrijk Enspijk’.

Dorpsbelangen West Betuwe is blij met de door de raad aangenomen begroting

Dorpsbelangen West Betuwe is blij met de door de raad aangenomen begroting en met de aanvullingen waardoor de begroting tot 2024 weer in evenwicht is en kansen benut kunnen worden. Dus niet alleen snijden, maar ook durven investeren.

Twee miljoen voor Gelderse dorpshuizen van provincie

Gelderland stelt voor elke inwoner van de provincie één euro beschikbaar voor dorpshuizen en buurthuizen. Die kunnen daarmee de klap van het coronavirus opvangen.

Duizenden euro’s voor activiteiten in de dorpshuizen van West Betuwe

West Betuwe zet zwaar in op behoud of versterking van de leefbaarheid in de 26 kernen. Daarom krijgen alle dorpshuizen en de multifunctionele centra (mfc) elk jaar in ieder geval 3.500 euro om activiteiten te organiseren.

Aanleg van de randweg van Tricht is begonnen: in augustus kunnen de eerste auto's erop

Volgend jaar augustus moeten de eerste auto's er al kunnen rijden: in Tricht is gisteren begonnen met de aanleg van de Hooglandscheweg, de nieuwe noordelijke randweg. Dat moet veel doorgaand verkeer weghouden uit de dorpskern.

Amendement laatste redmiddel gemeente West Betuwe inzake mogelijke € 2,1 mio Avri stortplaats

Zoals in Nederland gangbaar wordt een stortplaats die niet meer in gebruik is, overgedragen aan de Provincie. Maar dat gaat niet zonder geld……..de exploitant - in dit geval de Avri - moet een geldbedrag (zogenaamd doelvermogen) aan de Provincie storten voor het eeuwigdurend onderhoud.

Veel interesse voor wonen op terrein Blom

Op de inventarisatie vraag voor wijziging bestemmingsplan terrein Blom Est die eind september jl. onder de bewoners van Est en omstreken is uitgezet is in groten getale gereageerd.

Opening vloedschuren route in Heesselt

Door de verscherpte Covid-19 maatregelen, is de bijeenkomst in Vloedschuur Marie op Heerlijkheid Marienwaerdt uitgesteld. Maar de route is toch geopend door middel van het onthullen van een van de 9 bordjes die op deze route zijn geplaatst door wethouder Rutger van Stappershoef.

1 miljoen euro voor maatwerk in de kernen van West Betuwe dankzij motie van Dorpsbelangen
Er komt 1 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling en uitvoering van de plannen die op de kernagenda’s staan en het afsluiten van zogenaamde ‘dorpendeals’ hierbij. Dit staat in het raadsvoorstel motie Kernenbeleid, vorig jaar ingediend door Dorpsbelangen waarmee de gemeenteraad op 29 september 2020 heeft ingestemd.