Dorpsbelangen West Betuwe gebied

Zeg het met bloembollen: Enspijkenaren zetten hun dorp in bloei

Het dorp Enspijk moet het stellen zonder school en winkels, maar de 570 inwoners zetten zich massaal in om de leefbaarheid in het dorp te ondersteunen. Precies een jaar geleden startte het project ’Bloemrijk Enspijk’.

Dorpsbelangen West Betuwe is blij met de door de raad aangenomen begroting

Dorpsbelangen West Betuwe is blij met de door de raad aangenomen begroting en met de aanvullingen waardoor de begroting tot 2024 weer in evenwicht is en kansen benut kunnen worden. Dus niet alleen snijden, maar ook durven investeren.

Twee miljoen voor Gelderse dorpshuizen van provincie

Gelderland stelt voor elke inwoner van de provincie één euro beschikbaar voor dorpshuizen en buurthuizen. Die kunnen daarmee de klap van het coronavirus opvangen.

Duizenden euro’s voor activiteiten in de dorpshuizen van West Betuwe

West Betuwe zet zwaar in op behoud of versterking van de leefbaarheid in de 26 kernen. Daarom krijgen alle dorpshuizen en de multifunctionele centra (mfc) elk jaar in ieder geval 3.500 euro om activiteiten te organiseren.

Aanleg van de randweg van Tricht is begonnen: in augustus kunnen de eerste auto's erop

Volgend jaar augustus moeten de eerste auto's er al kunnen rijden: in Tricht is gisteren begonnen met de aanleg van de Hooglandscheweg, de nieuwe noordelijke randweg. Dat moet veel doorgaand verkeer weghouden uit de dorpskern.

Amendement laatste redmiddel gemeente West Betuwe inzake mogelijke € 2,1 mio Avri stortplaats

Zoals in Nederland gangbaar wordt een stortplaats die niet meer in gebruik is, overgedragen aan de Provincie. Maar dat gaat niet zonder geld……..de exploitant - in dit geval de Avri - moet een geldbedrag (zogenaamd doelvermogen) aan de Provincie storten voor het eeuwigdurend onderhoud.

Veel interesse voor wonen op terrein Blom

Op de inventarisatie vraag voor wijziging bestemmingsplan terrein Blom Est die eind september jl. onder de bewoners van Est en omstreken is uitgezet is in groten getale gereageerd.

Opening vloedschuren route in Heesselt

Door de verscherpte Covid-19 maatregelen, is de bijeenkomst in Vloedschuur Marie op Heerlijkheid Marienwaerdt uitgesteld. Maar de route is toch geopend door middel van het onthullen van een van de 9 bordjes die op deze route zijn geplaatst door wethouder Rutger van Stappershoef.

1 miljoen euro voor maatwerk in de kernen van West Betuwe dankzij motie van Dorpsbelangen
Er komt 1 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling en uitvoering van de plannen die op de kernagenda’s staan en het afsluiten van zogenaamde ‘dorpendeals’ hierbij. Dit staat in het raadsvoorstel motie Kernenbeleid, vorig jaar ingediend door Dorpsbelangen waarmee de gemeenteraad op 29 september 2020 heeft ingestemd.
Ambassadeur zet penseelstreek

De ambassadeur van Nieuw Zeeland, ms. Lyndal Walker, heeft in het Sky of Hope WO2- en Vliegeniersmuseum in Vuren de laatste penseelstreek gezet op het schilderij van Jack Lunn.

Hellouw aan de slag met landschapsprojecten

Dinsdagavond 22 september was er een bewonersavond in Hellouw met als doel een eerste start te maken met het opzetten van landschapsprojecten door en voor inwoners. De avond werd georganiseerd door Dorpsbelangen Hellouw in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland in dorpshuis De Biskamp.

Gisteren op een ontspannen manier kennis gemaakt met onze burgemeester Servaas Stoop

Iets dat al heel lang op de planning stond, maar door corona steeds is uitgesteld hebben we gisteren dan eindelijk gedaan.

Met fractie en burgerraadsleden hebben we met de heer Stoop een drietal dingen bezocht in Heukelum die dicht bij ons staan.