Dorpsbelangen West Betuwe gebied

Samenwerking met LeefbaarLokaalBelang opgezegd.
In de afgelopen periode hebben we steeds geworsteld met de samenwerking binnen de coalitie. Er is onvoldoende chemie tussen de vier fracties die de coalitie vormen in West Betuwe. Dit heeft geresulteerd dat de samenwerking met LeefbaarLokaalBelang is opgezegd.
Toch fietspad langs spoorlijn bij Plantage

Een lang gekoesterde wens van inwoners van nieuwbouwwijk De Plantage gaat mogelijk toch in vervulling: eind dit jaar kan er een fiets- en voetgangerspad liggen langs de spoorlijn naar de Rijksstraatweg, zodat een ritje naar Geldermalsen aanmerkelijk korter wordt.

Wethouder Rutger van Stappershoef: geef jij het vrijheidsvuur digitaal door?

Dit jaar vieren we 75 jaar vrijheid. Het is anders dan anders. Wethouder Rutger van Stappershoef steekt een digitaal kaarsje aan voor Bevrijdingsdag. Samen vieren we onze vrijheid. Doe ook mee en geef het door!

Boeren brengen mega-ode aan 75 jaar vrijheid in weiland

De actie waarbij honderden boeren afgelopen donderdagavond op hun vingers werden getikt, is een ode aan '75 jaar vrijheid'. Ruim 200 trekkers vormden op initiatief van Farmers Defence Force en de boerenactiegroep Voll Gass een zogenoemde 'Mega-Trekkers-Display' in een weiland bij Mariënvelde.

Het nieuwe West Betuwe Lied: Toch zingen op 5 mei?

Ton Kleijn uit Asperen keek er zo naar uit. Op 5 mei, wanneer 75 jaar bevrijding wordt gevierd, zou zijn West Betuwe Lied in première gaan. Maar toen kwam corona. Hij heeft de moed nog niet opgegeven.

West Betuwe wil met subsidies de leefbaarheid in dorpen bevorderen

De gemeente West Betuwe wil door het verlenen van subsidies stimuleren dat inwoners in actie komen en dat de leefbaarheid en het ontmoeten in de dorpen en stadjes wordt gestimuleerd.

Start aanleg van het glasvezelnetwerk in onze regio
Digitale Stad verzorgt de aanleg van glasvezelaansluitingen in het buitengebied en in diverse kernen.
Binnenkort starten we ook met de aanleg van het netwerk in uw regio, zodat wij u van een snelle glasvezelverbinding
kunnen voorzien. In deze folder leest u hier meer over.
West Betuwe verbiedt kinderen ten onrechte te sporten, het mag gewoon wél
Overal konden kinderen woensdagavond voor het eerst weer de trainingsvelden op om samen voorzichtig weer te sporten. Behalve in West Betuwe en enkele andere Gelderse gemeenten, die meenden nog even tot 5 mei te moeten wachten van de Veiligheidsregio. Nu blijkt dat het gewoon wél mag.
Een gemiste kans voor open doel....

Wij begrijpen dat zorgvuldigheid is geboden, maar deze regelingen zouden al op de rit moeten staan. Iedereen staat te trappelen om de normale gang van zaken weer enigzins op te pakken, op de "1,5 meter-manier". Laten we zorgen dat onze jeugd zo snel mogelijk weer actief bezig kan zijn.

Bewoners: 36 keer meer ALS in Herwijnen door straling, Defensie wil info
Het ministerie van Defensie verzoekt de GGD Gelderland Zuid om na te gaan hoeveel mensen in Herwijnen de dodelijke spierziekte ALS hebben (gehad) en om die cijfers te duiden. Bezorgde inwoners van Herwijnen stellen dat de ziekte in Herwijnen 36 keer vaker voorkomt dan elders in het land.
Saneren en monitoren vervuiling golfbaan Spijk
Sinds vorig jaar maart liggen alle werkzaamheden voor de aanleg van een tweede golfbaan in Spijk stil. In de grond en het water zijn metalen gevonden en is de pH-waarde te hoog. Dit is schadelijk voor mens, dier en de natuur. Alle maatregelen zijn nog van kracht om verspreiding van de vervuiling tegen te gaan. Het vervuilde gebied en de naastgelegen sloten zijn afgedamd. Zo voorkomen we verspreiding buiten het afgedamde gebied. Waterschap Rivierenland pompt water uit de omliggende sloten weg naar de Linge. Op de rivier is de verdunning groot. Het risico voor mens, dier en natuur is klein. Metingen bevestigen dit.
Algemene Ledenvergadering
De Algemene Ledenvergadering die volgens de reglementen moet plaatsvinden in het begin van het boekjaar zal tot nader order worden uitgesteld. Het houden van een bijeenkomst van deze grootte is helaas niet mogelijk door de huidige restricties die moeten worden toegepast in verband met het Covid19 virus.