Dorpsbelangen West Betuwe gebied

In het nieuws

West Betuwe opent Omgevingsloket

Wethouders Ed Goossens en Sietske Klein-de Jong van West Betuwe hebben het officiële startsein gegeven van het Omgevingsloket.

Dat gebeurde tijdens een korte bijeenkomst bij de ingang van de publieke balie op de Van Dam van Isseltweg 4, naast het gemeentehuis dat binnenkort wordt verbouwd. Er waren toespraken van Karen Coesmans (gemeentesecretaris), Sander Theunissen (teamleider Publiek) en Erwin Donga (teamleider Ruimtelijke Ordening).

Privéles voor wethouder

Op woensdag 15 september was er een culturele markt voor alle basisscholen in de gemeente West Betuwe. De markt werd georganiseerd door Welzijn West Betuwe. Ook Jeugdcircus Pippin was aanwezig. Wethouder Van Stappershoef kreeg heuse privéles om de flowersticks en het jongleren onder de knie te krijgen. Hij bleek een natuurtalent.

Eerste paal geslagen voor De Weerdenberch

Op het Waardenburgse bedrijventerrein Slimwei ging vorige week, onder toeziend oog van wethouder Ed Goossens van de gemeente West Betuwe, de eerste paal van project De Weerdenberch de grond in.

Iedere WC telt, ook in West Betuwe

Donderdag 16 september ging de actie, ‘Iedere WC telt’ in de gemeente West Betuwe van start. De werkgroep die is geformeerd, onder leiding van Karel van Koppen, speelt in op twee doelstellingen van de gemeente West Betuwe. Die doelstellingen zijn een inclusieve samenleving en een gastvrije gemeente voor toerisme.

Lingelandje Deil feestelijk in gebruik genomen door wethouder Van Stappershoef

Vanuit een kano, via de houten steiger betrad wethouder Rutger van Stappershoef zaterdag 18 september in Deil een zeer zonnig Lingelandje. Hij werd opgewacht door een trotse groep inwoners die hem, hartelijk welkom heette. Lang werd er in het dorp gedroomd van een eigen plek, voor iedereen toegankelijk en rechtstreeks aan de rivier de Linge die het dorp zo bekend maakt. Een landje van en voor het dorp, om aan te recreëren en als plek om elkaar te ontmoeten.

Een kerkhof vol verhalen in bijzondere audiotour Heesselt

Wethouder Rutger van Stappershoef opent op 25 september de audiotour die de Stichting Kerk Heesselt met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft gemaakt. “Het initiatief weet op een unieke manier de historische verhalen in en rondom het dorp Heesselt tot leven te brengen”, zegt de enthousiaste bestuurder van West Betuwe.

Kernagenda Enspijk overhandigd

De Stichting MooiWoneninEnspijk (MWIE) overhandigde maandag de eerste versie van de kernagenda Enspijk aan wethouder Rutger van Stappershoef. Op de kernagenda staan onderwerpen voor het dorp die de Enspijkers en de gemeente belangrijk vinden voor de komende jaren. Ze gaan hiermee samen aan de slag. Zo blijft het prettig wonen en leven in Enspijk.

Wethouder Rutger van Stappershoef in actie als veilingmeester

Van 6 tot 12 september was het de Week van Lezen en Schrijven, een landelijke actieweek om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. Het thema in Rivierenland was dit keer “geld”.

Digi-Taalhuis West-Betuwe organiseerde daarom een veiling van leuke en interessante tweedehands spulletjes in de theaterzaal van De Pluk. Digi-Taalhuis coördinator Welmoed Homan, het gezicht van Digi-Taalhuis West-Betuwe, had wethouder Van Stappershoef gevraagd als veilingmeester. Hij zei daar graag ja op.

Opening Lingelandje van Deil

Zaterdag 18 september wordt het Lingelandje in Deil officieel geopend. Tussen 14.00 en 16.00 uur zijn de inwoners van Deil van harte welkom aan de oever van de Linge tegenover de begraafplaats aan het Oosteneind.

De openingshandeling wordt door Wethouder Rutger van Stappershoef gedaan. De bijeenkomst wordt muzikaal begeleid onder het genot van een hapje en een drankje.

Eerste versie kernagenda Herwijnen uitgereikt aan wethouder Van Stappershoef

Het dorpsplatform Herwijnen overhandigde woensdag de eerste versie van de kernagenda aan wethouder Rutger van Stappershoef van de gemeente West Betuwe.

Een kernagenda is een leidraad met aandachtspunten voor de kern. Inwoners en gemeente gaan hiermee samen aan de slag. De kernagenda is een werkdocument, dat regelmatig wordt aangepast. Zo blijft de agenda passen bij de ontwikkelingen in de kern.

Flinke domper West Betuwe bij aanbesteding nieuwbouw gemeentehuis

De gemeente West Betuwe heeft nog steeds geen aannemer gevonden voor de nieuw- en verbouw van het gemeentehuis in Geldermalsen.

De twee overgebleven partijen bij de aanbesteding zaten met hun biedingen ruimschoots boven het taakstellende budget (de plafondprijs) van 7,6 miljoen euro.

In hetzelfde lijstje als de Acropolis

Sinds 2014 hebben de waterlinie-provincies Noord-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant in het Pact van Altena vastgelegd samen de nominatie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie voor te bereiden.