Dorpsbelangen West Betuwe gebied
29-05-2020: Informateurs coalitie West Betuwe in gesprek met PvdA, CDA en VVD
Joop Doeland en Wil Kosterman zijn op verzoek van Dorpsbelangen informateurs in de vorming van de nieuwe coalitie van de gemeente West Betuwe. Als informateurs kijken ze welke partijen een rol kunnen spelen in de coalitie. Op 23 mei hebben zij gesprekken gevoerd met alle 10 de fracties. Op basis van de uitkomst van de oriƫnterende gesprekken tussen partijen en de informateurs heeft Dorpsbelangen West Betuwe hen gevraagd vervolggesprekken te voeren met PvdA, CDA en VVD.

De gesprekken tussen de twee informateurs en de drie partijen worden volgende week ingepland. In de gesprekken gaan de informateurs verder de diepte in. Op basis daarvan wordt gekeken of PvdA, CDA of VVD (of een combinatie van twee van deze partijen) kunnen deelnemen aan de formatiebesprekingen met Dorpsbelangen, SGP en ChristenUnie.

Aan de hand van de uitkomst van de verdiepende gesprekken, bekijken de informateurs hoe het traject verder gaat. Alle mogelijkheden voor het vormen van een coalitie liggen nog open en de andere partijen zijn nog in beeld. De informateurs willen de tijd nemen om het proces zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen.